Miek van Ginkel
Counseling Mindfulness Astrologie

Begeleiding

 

Mijn begeleiding is erop gericht om je beter in contact te laten komen met jezelf, je diepere lagen, je eigen “Weten”. Vanuit deze verbinding kun je weer gaan varen op je eigen kompas.

De houding die aangeleerd wordt bij meditatie is ook mijn basisgereedschap als therapeut. Een onderzoekende, open en oordeelloze houding. Vanuit deze liefdevolle blik kijk, luister en speur ik met jou mee en help ik je om ook weer (zo) te gaan kijken en luisteren naar je zelf.

 

In de loop van ons leven zijn we de verbinding met onszelf vaak min of meer kwijt geraakt. Het is er nog wel, maar vaag.
Dit gebeurt bij ieder van ons. Door (noodzakelijke) opvoeding. Door onze westerse cultuur met zijn sterke voorkeur voor denken en minder aandacht voor de intuïtieve en gevoelskant. En door nare ervaringen die -om wat voor reden dan ook- op dat moment niet geheel verwerkt konden worden.  Er komt een kink in de kabel. Je raakt de verbinding met jezelf een beetje kwijt.

 

In de sessies werken we aan herstel van die verbinding. Dat doen we samen. Primair d.m.v. gesprek. Belangrijke hulpmiddelen zijn het op het spoor komen en “ beluisteren” van lichaamservaring, beelden, denkpatronen, gevoelens en emoties. We kunnen daarbij gebruik maken van bepaalde oefeningen: meditatie, visualisatie, lichaamswerk.

 

Ik heb gemerkt dat er ruimte komt  “gewoon” door te kijken naar je pijn. Alleen al de erkenning.
Daaraan werken we tijdens de ontmoetingen. Voorzichtig, spelenderwijs kijken we of we de pijnlijke plekken wat meer in het licht kunnen brengen. Dat geeft verlichting.


Het is steeds weer een klein wonder om te zien als er wat verschuift. Dit roept bij mij eerbied op voor het mysterie van het leven.

Voor wie

 

Voor iedereen die meer verbinding met zichzelf zoekt.

De aanleiding kan van alles zijn. Misschien wil je graag eens iemand tegenover je hebben om samen naar bepaalde dingen te kijken i.p.v. er alleen mee te blijven rond lopen.


Er kan een bepaald terugkerend gevoel zijn dat je hindert bijvoorbeeld verdriet, ontevredenheid, onbalans, onmacht, onzekerheid, irritatie of boosheid, je schuldig voelen, onrustig enzovoort. Misschien is een duidelijke crisissituatie als een ziekte of een scheiding of ontslag aanleiding om mijn ondersteuning te zoeken.
Of misschien heb je het gevoel dat je ergens vastgelopen bent in je leven, in je werk of je relatie bijvoorbeeld.