Over mij

 

Miek van Ginkel

 

Sinds 2008 heb ik een eigen praktijk voor individuele psychosociale begeleiding, naast mijn parttime baan als jeugdverpleegkundige.
Toen ben ik ook begonnen met het begeleiden van mindfulnessgroepen. Inmiddels heb ik hier 10 jaar ervaring mee.

 

Mijn achtergrond

 

Eind 2007 studeerde ik af aan de Academie voor Integrale Menswetenschappen (AIM, voorheen SPSO, Stichting Psycho Sociale Opleidingen) in Utrecht, afstudeerrichting transpersoonlijk counselen. (www.spso.nl) Een zeer brede HBO psychologieopleiding, theorie vanuit veel verschillende invalshoeken en altijd gekoppeld aan ervaring.

 

1991- 2014 Scholing en meditatietraining bij De Stichting Arcana, van Daniel van Egmond, godsdienstfilosoof (www.stichtingarcana.nl). Dit was een praktische en theoretische scholing over het gaan van de Weg, een innerlijke, re-ligieuze (= opnieuw-verbindende) ontwikkelingsweg. De weg van de Ziel. De meditatietraining, vanuit de Westerse mystieke traditie ingestoken. En de lezingen die Daniel jarenlang gaf in de Geertekerk in Utrecht. Hij is een begenadigd spreker die vanuit allerlei tradities, westerse en niet westerse mystieke bronnen, steeds weer diezelfde richtingaanwijzers voor de innerlijke ontwikkelingsweg die al deze tradities tot doel hebben kan onthullen. Hij is hierin voor mij een belangrijke gids geweest.


2008- heden; Scholing en verdieping in aandachttraining, mindfulness. (2008 Anthonius Ziekenhuis Overvecht) Dit zet voor mij de puntjes op de i voor de praktische beoefening en toepassing van meditatie in het dagelijks leven.

 

2013-heden; Opleiding focussen, een methode, ontwikkeld door Gendlin, waarbij je leert gebruik te maken van subtiele lichaamssignalen (felt sense) om meer bij jezelf te komen. Je lijfelijke ervaring als reactie op bepaalde situaties is je coach. Je leert die ervaring weer te voelen en te beluisteren ( www.stichtingfocusing.nl )

 

1987-1993; Studie astrologie bij de Stichting Ascella bij Hannie Vermeulen. Ook cursussen spirituele astrologie bij Dick van de Mark. Ook hier was het de holistische en spirituele psychologie en gehele kijk op het leven en de mens die me zo boeide.

 

Na mijn VWO opleiding ben ik mijn werkzame leven destijds begonnen in de verpleging, in het ziekenhuis (later wijkverpleegkundige, nu nog parttime jeugdverpleegkundige)